zondag 27 april 2014

Koningsdag 26 april 2014,

Kersvers Kinderkoor ‘Zing je Blij’ Spant de Kroon!
 


Dat was wel even spannend. We hadden nog maar tien keer gerepeteerd, maar we waren zeer vereerd dat 
we mee mochten doen aan deze eerste ‘Zing-In’ in de Grote Bavo op Koningsdag.
 We stonden ook in de Haarlemse kranten met onze primeur. Oranje Boven!


Daar hebben we dan ook goed ons best voor gedaan en wat was het geslaagd! De hele sfeer van al die blije kinderen en hun ouders, grootouders en de andere mensen al dan niet bekenden die kwamen meezingen, luisteren naar het orgelspel-en swingende pianospel van Teke Bijlsma, 




die nu officieel ere-burger is van de gemeente Haarlem en het Trio Bijlsma2Hooglugt met de liedjes van Annie M.G.... en we kregen zelfs nog een fuchsia mee,



 zat er meteen al goed in.... 


De omgeving leent zich ook wel voor het schieten van mooie plaatjes!! Met dank aan de fotografen.



Stalmeester Joost Mulder heeft iedereen ook echt welkom geheten en alle kinderen bij naam genoemd. Bovendien kan hij erg goed doorgaan voor een 'arme banneling' en heeft als enige zanger geen microfoon nodig om keihard 'Stroei-Foei' te loeien en zet daarmee een waarachtige vertolking neer, zelfs met Griekse pasjes. 
Dan het kinderkoor.
Al bij het begin, omdat wij ook bij het begin begonnen, hadden we Burgemeester Bernt voor ons gewonnen want hij is een fan van ‘the Sound Of Music’ met ‘do-re-mi’. En als je goed kijkt zie je in Bernt ook wel een kapitein von Trapp, met zo'n fluitje. Streng maar toch rechtvaardig.


Die naam heeft ook wel iets Zwitsers. Ik zou met hem wel Edelweiss willen zingen.
Wij vonden het ook heel aardig dat hij even de tijd nam om met de kinderen op de foto te gaan.


En al die lieve kindertjes! Je hart gaat echt open als ze gaan zingen. Zeker in zo’n entourage. De koster is ook een aanwinst voor de kerk, petje af voor de gastvrijheid en hartelijkheid waarmee hij ons ten dienst heeft gestaan in zijn 'huis'. De Grote Bavo is al zo indrukwekkend van zichzelf met zijn magistrale orgel, duizelingwekkende hoogte, kleurig glas en lood, diepe graven, en nagalm van 4 seconden, daar stijg je bijkans van op.


Ga daar maar staan zingen en je krijgt het vier keer terug. 
Maar hoe de kinderen dat doen is ongeëvenaard. Zo enthousiast en puur. En als het niet van de kou is krijg je er vanzelf kippenvel.
Extra spannend was het voor onze 'solisten', de jongens die een lakei mochten zijn en wat zongen ze goed in de microfoon.


 Bovendien hadden we ook geoefend op de ‘opstelling’ met drie rijen en dat ging allemaal in een keer goed. Geweldig! En dan is het ook nog eens zo dat de kinderen in ‘no time’ de teksten uit hun hoofd zingen. Niet van blaadjes maar vanuit de verbeelding. Gebaren helpen dan ook een handje.



Maar het enthousiasme is het mooist, dat komt van het Griekse 'en theos', in God. Dat vind ik een mooi woord. Net zoiets als Stroei Foei. Het gaat om die verbinding met elkaar, de harmonie van stemmen stemmen ons gelijk. Dan is er geen wanklank. Dat is groter dan onszelf. En de blijdschap straalt ervan af.!



Kortom: wij, de ‘Zangleidsters’, lopen nog wel even een weekje naast onze schoenen van trots. Dat mag best. Het is pionieren en daar word je gelukkig van.


Trots als een pauw op ‘onze kinderen’ die alle harten geopend hebben, die met hun blije koppies en mooie prinsessenjurken, oranje franjes, lakeien gilletjes en tetterende kazoo’s zelfs de 'hoge pieten'  in de kerk mee hebben gevoerd in een diepgeworteld gevoel dat ieder mens heeft: 
dat van het zorgeloze kind. 
En dan knijpt zelfs de burgemeester zichzelf even heus in de neus bij het lied de 'kauwgomballenboom'.


Liefs van Jessica.

website: http://jessicavannoord.jimdo.com/










1 opmerking:

  1. Het was hartstikke leuk Jessica!
    Goed gedaan hoor met al die kinderen in zo'n korte tijd!
    groetjes Wendy Engelsman

    BeantwoordenVerwijderen