vrijdag 17 maart 2017

 Joop en Jessica op uw partij, voor jullie en wij.  


Dat is wat wij nu veel doen tot ons eigen genoegen. Maatwerk leveren, dienstbaar zijn aan de groep mensen waar we voor komen te staan met doelgericht repertoire en een speciaal geschreven feestlied. En dat tussen onze wekelijkse zang-sessies met 'onze dementen 'door. Zo blijven wij in training en gedreven door mede het leven steeds op zoek naar raak repertoire.
Joop hoeft nog niet achter de geraniums.  Lang leve de kunst! Een nimmer aflatende stroom van mooie, scherpe, poëtische, grappige en kritische teksten krijgt zo een  dankbaar podium bij mensen die dat op waarde schatten en er van genieten. Vooral in Vlaanderen. Wij zijn een en al toegift.
Zo was er een meneer die op nieuwjaarsdag zijn feest vierde en wij zongen daarbij dus ter verhoging van de feestvreugde.  Met name de politieke- en de meezingserie kwam retegoed goed uit de verf.

De wereld staat bol (omdat ie rond is) van de politiek. De kranten slaan op hol (vanwege het lege) met gezellige types als Trump, Erdogan en Poetin. Wij zingen dan ook:
'Wij geloven in een wereld, waar mannen niet de baas zijn".
Verder is het natuurlijk allemaal de schuld van de media. De jourhoernalisten. En de Volkskrant is tegenwoordig geen kutkrant meer. Want vandaag staat mijn hond Sjors er in.



Ondertutte roept Rutte op tot 'normaal doen' en zo weet je gewoon niet meer waar je aan toe bent. Dat was toch de slogan van blonde Geertje?
Zo gaan we de boel behoorlijk door elkaar halen. Wij kunnen er geen touw meer aan vast knopen.

Met het oog op de verkiezingen zingen wij het lied: "Rutte." met refrein:
'Wie gelooft, wie gelooft wat Rutte belooft, die is niet goed bij zijn hoofd."
 Een vrolijke meezinger. Een carnavalskraker. Je kunt er ook goed de polonaise op lopen. Voor onze zuiderburen geen probleem.
Maar uiteraard stemmen wij persoonlijk op de PPD. (Politieke Partij Dementerenden) Onze leus is dan ook: DE PPD VERGEET U NIET!!!! De gehele uitzending in de tijd voor Politieke Partijen staat op Youtube. Dan kunt u ook onze belangrijkste partijpunten horen zoals bijvoorbeeld deze: 'Geen geouwehoer, gratis openbaar vervoer en gratis seksfilms voor dementerenden.'

Ach en voor de zwevende kiezers het lied : 'Als ik een politici op de televisie zie, dan denk ik, nou, vooruit, dan stem ik die! Maar als ik er dan nog een zie, dan denk ik ja of die, of die, maar dan moet je mij niet vragen wie." 
Maar uiteindelijk moeten wij mensen het toch met elkaar zien te rooien zonder al teveel dooien en zingen wij het positieve lied 'Samen!'  met refrein en gebaren:
" Maar dat is niet belangrijk, de juf die zegt altijd..het gaat om wat je samen bindt en niet om wat je scheidt..Je scheidt, je scheidt, de juf die zegt altijd, het gaat om wat je samen bindt en niet om wat je scheidt!'
Als de kinderen dat op school leren als nieuw volkslied komen we er misschien wel.:)

 11 maart 2017
J&J spelen op een prachtige locatie:  De Parel van Zuilen.
Dat leg nie slech woar oan de Vech.

 

Wederom een feest van een fan, die haar gasten trakteert op een concert van ons. Soms is het helemaal optimaal. Fijne zaal met goed geluid en leuke mensen. Speciale verzoeknummers komen hier uit de 'aardrijkskundige serie' want er o.a. zijn Groningers, Utrechters en Rotterdammers.

 En zo maakt Joop een programma op maat dat staat als een huis.
En het gaat flink sneeuwen op de terugweg.

13 en 14 maart Haarlem!

 

Ja leuk zo'n Parel van Zuilen, maar er gaat natuurlijk niets boven Haarlem. Een half jaar geleden zijn we benaderd door de gemeente om op te treden tijdens de 'Haarlemse Winterschool'  en dan met name vanwege het lied: 'Onze Jan is Manager geworden' (zie youtube).
Er komen namelijk 900 managers, verdeeld over twee dagen. Wij gaan dan ook twee ochtenden een optreden verzorgen voor deze enthousiaste, jonge mensen en het wordt een hit.
We zingen natuurlijk 'Onze Jan'  maar ook : ' Het ligt niet aan het systeem, het systeem is goed maar de mensen deugen niet, en dat is het probleem" en voor de afdeling sport en recreatie: 'De hordeloper' uit de gelijknamige musical.
Als meezinger en geldend voor alle afdelingen geven wij dit advieslied mee: 'Wij hebben gelijk, wij hebben gelijk op elk gebied..onze mening is de beste, onze mening is de beste, anders was het onze mening niet..' Kijk daar hebben de mensen iets aan. We lopen dan van koffie-automaat naar koffie-automaat dit lied te zingen en iedereen wordt daar gewoon vrolijk , blij, maar ook zelfverzekerd van.
Onze nieuwe burgemeester 'Jos W.' is niet zo los..moet nog even wennen merken wij , maar voor iemand uit Katwijk is dat ook niet zo raar.


12 maart 2017
Vorden.

Een van de meest indrukwekkende optredens die wij ooit gedaan hebben was dit toch wel. Want wij zijn gevraagd door een vriendin van een zieke fan. De vriendin heeft het allemaal geregeld . Ook een prachtige locatie, een knusse boerderij in de Achterhoek , gevuld met een veertigtal bridge-vrienden en ons met een puur akoestisch optreden van een uur. Hij zit vast aan een zuurstoftank en is emotioneel maar zo blij dat hij dit nog mee kan maken. Wij speelden zijn verzoeknummers waaronder  de mooie liederen: 'In de Schemering', 'Een enkele keer ontmoet ik je weer'  en ' Je moet je moed niet laten zakken' ...Tranen.
Maar er mocht ook gelachen worden. Daarom het geweldige lied: 'Veenendaal.' met het refrein:
"Het blijst van allemaal, word ik van Veen, van Veenendaal, het blijst van allemaal word ik van Veenendaal"
"Dat ik er niet vandaan kom en dat ik er geen mensen ken en dat ik er nooit naar toe zal gaan omdat ik niet belazerd ben.."
Maar ook het lied' Jomanda ' met het begin..." Ze hadden hem al opgegeven, hij was ongeneeslijk ziek, nog een week of wat te leven, zei de specialistenkliek..'  stond op zijn lijstje.
En het blijmoedige lied: 'Sex met dieren mag niet meer. '
Zo zie je maar weer: Humor is een uitstekend wapen tegen allerlei zware narigheid.
 Zo kun je niet alleen de boze wereld maar ook jezelf relativeren. Humor ist...

Wenn man trotzdem lacht. 

En in plaats van bloemen kregen we een goedgevulde mand mee. "Dat scheelt weer een vaas", sprak Joop als dankwoord.



19 maart 2017 , Duin en Kruidberg

 
spelen wij in een indrukwekkende zaal vol pracht en praal een arsenaal aan taal en verhaal en verbaal zonder kabaal en machinaal maar gewoon zonder omhaal een staaltje 'Visseriaanse'  liedkunst voor fans van het eerste uur.
Wij haten het woord: kleinkunst. Hoezo, klein. Het publiek zit aan chique ronde tafels en steekt er  goedkeurend een sigaar bij op. Daar kan men een puntje aan zuigen en zo heurt het .

22 maart 2017, Antwerpen



Amaai. Toen wij vorig jaar op dezelfde dag naar deze speciale plek togen was daar de aanslag van dodelijke terreur. Bovendien was het de dag van groot getreur om het heengaan van de voetbal legende Johan Cruyff.  (zie blog van een jaar geleden) En zo is de cirkel weer rond, net als de bal, en dat is logisch, want ook deze dag is er weer een of andere gek bezig met zichzelf onsterfelijk te maken in Londen en in Antwerpen en heeft Ajax haar Arena nog geen Johan Cruyff Arena genoemd. Wat een wereld, wat een armoe.
Maar goed, wij doen ons best en 'Peet' van Theater Café Rood &Wit, helemaal, strak en vast!



 soundcheck..


Het is vanavond volzet en geen brandweer die daar iets aan doet. Wij spelen op ons best en het publiek is laaiend enthousiast en geen brandweer die daar iets aan doet. Vooral onze "Nederlandse serie" waarin wij een beeld schetsen van "Ons Nederland" doet de Belgen bulderen.
'Vrienden en beminden, bij ons zijn heel veel hufters, bij ons zijn heel veel hufters, die zichzelf geen hufter vinden..dat is het mooie van Nederlanders, dat wij zo verdraagzaam zijn, dat is het mooie van Nederlanders, dat maakt ons Nederland zo fijn..'

Zo spelen wij drie sets met vooral goede pauzes en veel Belgisch bier en komen alle factoren van een memorabele, geweldige avond bij elkaar. Het publiek, de akoestiek, de sfeer, de gastvrijheid, de waardering , de totale enscenering ,de keuze van het repertoire binnen de actualiteit en absurditeit van de mensheid in zijn al-gemeenheid .
" Schiet het van je af, rij op ze in, blaas jezelf op, deel dat..Het moet eruit zegt de therapeut" .
Wij zingen alles wat we in onze mars hebben deze avond omdat alle neuzen dezelfde kant op staan.
" De ene die heeft krullen, de ander die is is kaal, en die daar is van Brussel en die daar is een Waal, maar dat is niet belangrijk, de juf die zegt altijd, het gaat om wat je samen bindt en niet om wat je scheidt..'
 Het taalgevoelige element van de Vlamingen maakt de liedjes van Joop extra populair. Maar als we een gedicht van Herman de Coninck vertolken voel je de snaar van het eigen volk trillen..

" Zonder ik, zonder onderwerp , lier aan wilgen gehangen
Zonder ik, zonder onderwerp, lier aan wilgen gehangen
Ander instrument aangeschaft

Met voorhamer van grote gevoelens op xylofoon van ziel
Met voorhamer van grote gevoelens van xylofoon van ziel
Ziel kapot natuurlijk

Met hark ziel in hoek geveegd en opgestookt
Met hark ziel in hoek geveegd en opgestookt
Meer ziel dan hij dacht

En vervolgens op hark viool gespeeld met zaag als strijkstok
En vervolgens op hark viool gespeeld met zaag als strijkstok
Een liedje, een liedje.."

 Het was een top-avond. Onder het publiek, ook zeer eervol voor ons, de Vlaamse top acteur Josse de Pauw. Hij zegt: "Proficiat! U hebt mij van de sokken geblazen geblazen met uw performance." Dat is wel een heel mooi compliment. En wij zijn het met hem eens:
"Ik word misschien wat ouder, maar er zijn nog zekerheden. Als de adrenaline van het spelen door de aderen heeft gejaagd, kun je niet meteen gaan slapen. Dat bestaat niet."
Josse De Pauw, in De Morgen
 Veel dank aan de organisatie en alle mensen die onze deelgenoot zijn,  heel fijn.

En  zo gaan J&J  moedig voorwaarts!

Tot slot een reclameblokje: Wij zijn dus te boeken, mail: Joop Visser, visserliedjes@hotmail.com / jessikameel@gmail.com
zie de website  www.joopvisser.nl  (ook voor het bestellen van cd's. )


met de groeten uit ons gave Nederland.:)









  








 

























Geen opmerkingen:

Een reactie posten