donderdag 20 april 2017

Amsterdam, Pieterburen en Haarlemse avonturen





8 april 2017, Amsterdam, de Balie

'Ach ja, het onderwijs....
De inspecteur, de adviseur, de controleur, de directeur, de profiteur, de non valeur
Kortom: de baasjes
Met achteraan, de gek van wie ze eten
De gek die voor de klas is blijven staan.'


J&J hebben allebei ook voor de klas gestaan. Joop als intellectuele maatschappijleraar op een MTS, ga er maar aan staan en ik 10 jaar als gymjuf op verschillende scholen. Kortom, we kunnen er over meepraten.
Nou en toen kwam er dus de vraag of wij enkele liederen wilden zingen bij de première van de film : Juf voor het leven door een sterke oer-juf Jeanet Meys. Dit ras wordt met uitsterven bedreigd zoals u weet en zij trekt stevig aan de bel. Dit lied sluit daar mooi bij aan.

" Ach ja het onderwijs.
Het kermistent departement van consequent incompetent en permanent faillissement
Kortom: het zootje
Met achteraan de gek van wie ze eten.
De gek die voor de klas is blijven staan.."

Verder zingen wij het fijne lied:  'Onze Jan is manager geworden" dat direct herkend wordt, en uit de jongerenserie: 'Dat gevoel van onmacht'  met de strofe:

' Dat gevoel van eenzaamheid, vroeger achter in de klas, waar je zat niet mee te komen toen je nog de stomste was'
Dat moet eruit zegt de therapeut. Laat dat vrij, laat het stromen, verstop het niet. Schiet het van je af op school, of in het winkelcentrum, rij op ze in met je truck, blaas je op, deel dat!'
En het ligt niet aan het systeem, het systeem is goed, alleen de mensen deugen niet en dat is het probleem.

Natuurlijk zingen de onderwijsmensen daar in de Balie spontaan mee met het lied: "Je scheidt, je scheidt, de juf die zegt altijd, het gaat om wat je samen bindt en niet om wat je scheidt" en doen ze ook leuk mee met de gebaren.

Wij sluiten af met de mislukte jongere zonder opleiding: De hordeloper.Uit de gelijknamige musical.
Kortom, er is altijd een moment van vreugde: of wel als wij beginnen met zingen, ofwel als wij ermee stoppen, maar in principe waren wij dus wel het 'sprankelende intermezzo' en dat is ook zo.

9 april 2017 Pieterburen


Nee, we gaan niet naar de zeehondencrèche en ook niet het Pieterpad lopen maar wel naar Pieterburen.
Erg leuk om zo welkom te zijn in het Hoge Noorden. Fantastische entourage, gezelligheid en unieke sfeer.
Helemaal op ons gemak en het dak ging eraf. 
Lange rij bij de cd verkoop  en nieuwe uitnodigingen.
Wij zijn ontdekt.









15 april 2017, Zoete Inval

Naast 'Het Succesvolle Duo Joop en Jessica' zingen wij ook graag voor en met ouderen in de 'Blinkert' en waar gevraagd. Dan zingen we liederen die de mensen kennen van vroeger en mee kunnen zingen. Zo kwamen we terecht in de Zoete Inval tijdens een groots opgezette Paasbrunch voor thuiszorgcliënten van de SHDH en mochten daar in vier zalen een vrolijke noot spelen. Bussen vol bejaarden en mantelzorgers streken neer aan de royaal gedekte tafels en zongen al dan niet met volle mond mee met de betere levensliederen zoals daar zijn: 'Ik heb eerbied voor jouw grijze haren', 'Twee reebruine ogen', 'Ach Margrietje de rozen zullen bloeien', 'Het kleine café aan de Haven' en 'Het was aan de Costa del sol, tingelingeling!' Op het woordje tingelingeling  gingen we dan met z'n allen synchroon tegen het kopje tingelen en dat gaf een feestelijke sfeer. Kortom: Veel vrolijkheid. En dat is nou precies wat je wil met Pasen. Vrolijkheid. Allemaal blijde gezichten staat er dus in de krant.:)
Het was een geslaagde happening met geweldige mensen van de organisatie en van de Zoete Inval. En we hoefden niet te bowlen. Dat was ook fijn.


16 april 2017 Eerste Paasdag Feestje Lilian Blom

Bijzondere mensen kom je soms tegen. Zo is Lilian Blom niet alleen een heel sprankelend mens en schrijfster ze is ook nog eens gelijk jarig met mijn mooie rooie dochter. Dat schept een band. En op haar 70 e verjaardag spelen Joop en Jessica op haar feest in de Stinkende Emmer. Erg leuk en ze ligt dan ook letterlijk in een 'deuk'. Dat ze na ons optreden onfortuinlijk blijft haken aan een scherpe rand van het podium en eindigt op een kille spoedpost met een gehecht been is echt heeeeel zielig!
Maar Goddank, ook zij is, net als de Here Jezus waarachtig weer opgestaan.
" En met haar leuke krullenbol heeft zij alle dagen lol".


Woensdag 19 April 2017 "Volle Bak in de Koepel"

Het leven zit vol hoogtepunten. Op zomaar een doordeweekse woensdag kom je dan op een duizelingwekkende plek in Haarlem ergens binnen waar je nooit bent geweest. En dat is maar beter ook.


 Hier zie je een klein gevangenisje in de gevangenis.
En veel gecelligheid met open deuren. Maar dit terzijde want er staat hier iets Groots te gebeuren.



Suzanne Groot speelt hier op eigen initiatief samen met Maria Eldering op twee violen zonder trommel en fluit prachtige Bach en nog meer knappe klassiekers. Alles klopte aan dit concert. Drie kwartier adembenemende muziek in een magische, surrealistische sfeer. De hoogte van de koepel, de deurtjes met kleine raampjes, de relingen, de rillingen, de torens, de sportlijnen op de vloer, de verlichting, en dan die troostrijke opstijgende klanken voor misschien wel dolende zielen die daar eens verbleven en wellicht de geest hebben gegeven en een 700 koppig muisstil publiek! Magistraal.
Hoe de viooldiva's het voor elkaar hebben gekregen om met slechts twee violen een heel orkest te laten klinken is fabelachtig. Zo mooi! En dan als lekker toetje: Yorick van Norden met het lied Blackbird!

Dat heeft Haarlem allemaal maar in het huis van bewaring.
Heel Haarlem gonst dan ook nog wat na van deze unieke gebeurtenis.

HULDE dames!



























Geen opmerkingen:

Een reactie posten