dinsdag 21 november 2017

Met geen Talent optreden in Gent!                                                                       18 november 2017


Het is nu vier jaar geleden zegt de klok en ik ben weer terug bij ons grote avontuur 'Holland got''s Talent.



We worden er vaak naar gevraagd. Hoe dat nou zat. En ja, dat was me wat.


 Dit kwam nu weer bovendrijven omdat wij in Gent ook bekend zijn geworden om ons gebrek aan talent. De Belgen vinden het geweldig, wat een stunt. Vorig jaar waren wij hier ook en heeft de Volkskrant daar uitgebreid aandacht aan besteed. Werden we toch nog ontdekt. :)




En we hebben weer zo heerlijk, vrolijk en vrij gespeeld in het plezante, gastvrije, intiem volzette Vizitfabriekske.







Allerlei  mooie liedjes, ingedeeld in de befaamde series afgestemd op het publiek. Daarom hier en nu beginnen met "Boven Gent rijst eenzaam en grijst, d 'oud Belfort, zinbeeld van 't verleden'  en de stemming is meteen goed, die van saamhorige samenzang.

Gent sterft van de wreedheden, Isis is er niets bij.







Aansluitend zingen liederen uit de Visser's  Gedenckklanck bijvoorbeeld nummer drie: ( zie ook op YouTube)


Vrienden en beminden, bij ons zijn heel veel hufters, bij ons zijn heel veel hufters, die zichzelf geen hufter  vinden, dat is het mooie van Nederlanders, dat wij zo verdraagzaam zijn, dat is het mooie van Nederlanders, dat maakt ons Nederland, zo fijn.


Ook daar kunnen de Vlamingen zich goed in vinden. Verder gaan we met de #metoo serie, waar veel romantiek en erotiek passeert doch altijd met goeddunken van beide partijen. Wij zeggen altijd : ongewenste intimiteiten bestaan niet, alleen ongewenste personen.
Zo hebben we het nummer  Op de meubelboulevard  en  De Winkel op het repertoire. Sex met dieren mag niet meer  en Geen vrouw windt mij meer op.
Daarnaast leren we het gretige, zanggrage publiek meerstemmig onze meezingers aan voor thuis, onder de douche of in de keuken bij de afwasmachine:  Au, au, au, wat hou ik veel van jou. Een lied met hit potentie ! En Je scheidt, je scheidt, de juf die zegt altijd, het gaat om wat je samen bindt en niet om wat je scheidt!
Ook een lied uit de reclame serie mag niet ontbreken en is tevens een goed pauze nummer: Heineken maakt alles stuk, het Leidseplein, je huwelijk.
Omdat het morgen zondag is en Gent vol met imposante kerken staat , spelen we verschillende liederen uit de relie-serie waaronder het lied: Zou U anders leven als God niet bestaat en  Je hebt geen benen nodig om de Heer te volgen. Er wordt enthousiast meegezongen.
Zo doen we veel liedjes, ook over de missie naar Afghanistan, over Jan de Manager, over het Tuig dat hogerop zit, over de Regenten van ons land en hun lakeien bij radio, tv en krant, over de man die van alles geprobeerd heeft om haar terug te krijgen maar alles verkeerd doet, over al die kleine en grote onvermogens van mensen in het algemeen, over macht en misbruik, over echt en onrecht, over dieren , sport en maatschappij,  alles wat mensen doen en  over kleine Anna, het meisje dat zich nog niet bewust is van deze van Godverlaten wereld en gewoon lekker buiten speelt, in bomen klimt, droomt, voetbal en gelooft in sprookjes. Over romantiek die boven alles uitstijgt.
En alles van waarde is weerloos. Wees maar blij dat je niet doorgebroken bent in Holland Got's Talent, zei onze geluidsman in Gent. " Dit is een verademing en ongekend , geniaal, engagement."


P.S. Verder kunt u nog een interview met J&J lezen in 'de Kanttekening' ook te vinden online op Blendle,  door Gemme Burger en u bent weer helemaal bij!


P.S 2 Joop en Jessica zijn in te huren voor uw onvergetelijke besloten partij met liedjes op maat.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten