zondag 8 juli 2018

Over Puur Geluk gesproken!


Soms ontmoet je toevallig iemand gewoon op straat en voel je een klik. Zo stonden wij tijdens de kerstdagen met een gezellig stel zangeressen  voor de gelegenheid de 'Kerstmutsen' genaamd, ouderwetse Christmas Carolls te zingen rond een vuurkorf voor Atheneum Boekhandel toen een heel enthousiaste meid ons aansprak met de vraag: ' Zijn jullie te boeken? Ik vind dit zoo mooi!'  Zo raakten wij aan de praat en de mail en van het een kwam het ander zoals dat dan gaat. Dat zijn de leukste dingen. Spontaan, enthousiast en professioneel er tegen aan.
Michelle Gerlofsma leidt een dansschool met een paar honderd leerlingen van piepklein tot groot met allerlei soorten dans, van klassiek tot hiphop van showballet tot breakdance. En al haar leerlingen mogen nu in de Schouwburg van Velsen voor twee keer een volle zaal laten zien wat ze kunnen. En dat vergt een mega-logistiek talent en adequate hulp van trotse ouders. Achter de schermen wordt hard gewerkt. Al die tasjes met broodtrommeltjes aan de kant en het middenpad moet vrij blijven voor een sprint naar het toneel!


En dan al die kinderen in mooie kleertjes hijsen, haren prachtig invlechten, schminken en op de juiste plek in de coulissen laten wachten, stil laten zijn, en alles met een lieve, aanmoedigende , super positieve instelling en toch streng en kordaat. Dat is de ideale juf denk ik dan. Zo krijgt ieder kind de kans om zich goed te ontwikkelen en ontstaat er een veilige, harmonieuze sfeer door de samenwerking van de grote en de kleine kinderen. Zo lief om te zien. Volgens het principe: Jong geleerd is oud gedaan.En daar mogen wij dan een stukje bij zingen ook in speciaal voor ons gemaakte Dickens-achtige kleding, vrijwillig genaaid door twee geweldige vrouwen. We krijgen allemaal een eigen zendertje om net als de kinderen. Daar is de geluidsman wel even mee bezig en dat gaat allemaal ook gedisciplineerd in de rij maar toch ontspannen en vrolijk. En het klinkt goed. Wij zingen vierstemmig close-harmony terwijl het publiek binnen komt en de kinderen als een soort stilleven langzaam ontwaken en wij samen met de kinderen zingend eindigen in een kanon. Een krachtig begin van de show. En dan springt er een kleine talentvolle Sjakie op het podium en kan het verhaal van Roald Dahl beginnen met het thema: Puur Geluk. Het is een wervelende show zonder gelikt gedoe met heel veel afwisseling door de verschillende muziek en dansstijlen en kleding en ontwapenende kleutertjes aan de hand van grotere meisjes. Wij zijn puur gesmolten op deze mooie zomerse dag in een warme wintervoorstelling.
En zo heb ik dit persoonlijk ook ervaren, als een stukje puur geluk. Met nootjes.
En als je niks doet, gebeurt er ook niks.:)
    Ervoor /  Erna.

De zangeressen van koortje 'De Noot is Hoog', voor al uw calamiteiten en festiviteiten.
contact: Jessica van Noord, jessikameel@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten