donderdag 5 februari 2015



Optredens Joop en Jessica werken sfeerverhogend.

Dat is weer eens gebleken. Nodig 'het Succesvolle Duo' (hier met kersverse prijs: De Stalen Moer)



 uit op uw privé partij en er zal nog lang over worden nagesproken. Joop: "Er is altijd een moment van vreugde: Ofwel als we beginnen met spelen dan wel wanneer we ermee ophouden."
Alle gekheid op een stokje: het gaat erg goed. Wij spelen met plezier. Juist deze besloten feesten zijn zowel voor het feestvarken als voor ons enerverende en vreugdevolle bijeenkomsten. We kunnen putten uit het enorme repertoire van Joop Visser en dat afstemmen op de mensen voor wie wij spelen, de sfeer, het werk, de familie, de hond of de kat, de plaats, het geloof, de hoop, de liefde. Wij zijn van alle markten thuis.
Dat maakt het speciaal. En dan maken we ook nog een feestlied voor de jarige. Meestal treden wij een half uur tot maximaal een uur op tussen de buffetten door en is iedereen in een gezellige bui. En als het meezit: ook daarna nog.

Zo komen wij ook nog eens ergens.
Afgelopen seizoen waren we in cafe Rood Wit in Berchem en daar geniet men nog steeds na van de levende legende. Voor ons was het heel plezant om daar te spelen bij de uitermate gastvrije Zuiderburen. We werden onthaald als sterren en hebben genoten van de sfeer in een prachtig ouderwets cafe en Antwerpen bezocht.


Een dag daarna kwamen we terecht in de 'hoogste kringen' en speelden voor een select gezelschap van ruim 20 mannen aan een chique diner in Oegstgeest.  De Beukenhof. Dat is met drie woorden spreken. Hier komt Willy met Max regelmatig een vorkje prikken. Ik kan geen namen noemen maar de heer om wie het allemaal ging stond bij het laatste lied op zijn stoel mee te zingen. 'Onze Jan is manager geworden' doet het dan ook erg goed.



In Bilthoven speelden we in een soort kasteeltje voor een stel erg aardige mensen. Leuk ook vooral omdat wij dan een soort verrassing zijn voor trouwe fans die daar dan op getrakteerd worden door hun familie en vrienden.

Naar aanleiding van de chique partij in Oegstgeest werden we wederom uitgenodigd in een sociëteit van Leidse vrienden en speelden aan het hoofd van hun gedekte tafel overgoten met goede wijnen en fraaie kunstwerken een paar liederen waaronder het 3 oktoberrrrrrlied met fijn refrein:
"Hutspot, haring, Wittebrood." Met Leidse rrrr.
Leiden heeft iets speciaals voor Joop, zijn studentenstad.

In de Waag, tijdens het Ontzet. (foto Leidse Glibber)

                                     Bij het afscheid van Hein van Woerden in de Hooglandse kerk

                                                   en jeminee de drie Jees.:)

Een paar dagen later trokken we naar Dieren. Dan kom je bij de rivieren terecht en daar hebben wij nog even gezeten en plaatselijke verhalen aangehoord van een jolig stel hangouderen. Het optreden vond plaats in een lieflijk kerkje voor een uitgelezen publiek. En wat is het hier ook weer mooi en rustig.Vredig.


Ook heel bijzonder was het optreden in het Verzetsmuseum van Gouda voor een sympathieke man en zijn aanhang. De ambiance van de tijd van de oorlog zorgde voor een mooie gelaagdheid in ons optreden en de keuze van de liederen. Joop was ook kind in de oorlog en dat maakte wel iets los.



Hij woonde vlakbij het hoofdkwartier van de SS in Utrecht.
Zo komen er verhalen bovendrijven en die zijn waardevol omdat ze langzaam verdwijnen. Dit museum zal ook een geldschieter moeten vinden anders kan het niet meer bestaan. Na het optreden even op de foto.

















Een dag later togen wij naar Hulshorst!
Je voelt je meteen welkom. Een warm bad.



Daar kwamen we op een prachtig buiten-verblijf waar men aan cultuur met een kampvuur doet in combinatie met goede wijn en lekker eten en we werden prettig welkom geheten. Altijd goed dus. En zo veroverden wij weer nieuw publiek dat zich een kriek heeft gelachen en wij genoten weer van de mooie omgeving. Dan snijdt het mes aan twee kanten.

Soms kom je toch weer in Haarlem terecht. Dit keer in de fraai gerenoveerde kapel van het  Rosenstock HHuis.
(de foto's zijn ,zoals u ziet ,vaak van Franklin van der Erf , dankjewel!)

Stichting 'De Brugmakers' heeft in Haarlem een mooi initiatief genomen met het organiseren van optredens van Nederlandstalige oude en nieuwe tekstdichters/zangers. Daar doen wij dan graag aan mee en het was lekker stampvol. Ik vind het natuurlijk heerlijk om dan het lied te zingen over Haarlem: 'Wat een stadje wat een stadje, allemachtig wat een mensen, alle mensen, wat een Hout.'
En Sinterklaas kwam ook nog aan op deze dag op het Spaarne dat stroomt. Onder de verfroller door voor alle kleuren pieten.



Tussendoor kwamen we weer een keer in de krant van wakker Nederland. :)

Holland's Got Talent kandidaat Joop Visser kreeg spreekverbod van RTL 

De 76-jarige Visser reageert hiermee op een groot interview met Xiao Wang, de Chinese kandidaat waar jurylid Gordon eerder dit jaar de spot mee dreef.
''De baas van RTL verbiedt ons nog steeds om vrijuit te spreken over onze avonturen bij Holland's Got Talent in 2013'', schrijft Visser. ''Dat kregen wij net deze week te horen. Blijkbaar is de relatie van Kim Jon Mol met China zo goed dat Xiao Wang wel vrijuit mag spreken. Wij zijn best een beetje jaloers.''
Xiao Wang gaf in de Volkskrant voor het eerst uitgebreid commentaar op het zogenoemde 'nummer 39 met rijst'-incident.
Cabaretier Visser trad in november 2013 voor de jury op met zijn vaste muzikale partner Jessica, maar werd binnen een minuut afgeschoten door Gordon, Chantal Janzen en Dan Karaty.
Zij noch presentator Robert ten Brink herkende de bekende chansonnier. Hij zong het nummer De hordenloper. Volgens Gordon klonken de stemmen van hem en Jessica "vreselijk, maar veel succes nog." Chantal Janzen voegde daar nog opbeurend aan toe: ''Volgens mij hebben jullie heel veel plezier samen.''

Levende legende

Het feit dat de drie juryleden Visser niet herkenden, leidde toentertijd tot veel hilariteit op Twitter. ''Die man is een levende legende, herkenden jullie hem echt niet?!'' hoonde Jochem Myjer.
"In shock - maar aan de andere kant ook wel weer heel grappig'', bekende cabaretkenner Kick van der Veer. ''Het was natuurlijk echt teveel gevraagd van arro leeghoofdjes Chantal Janzen en Gordon om Joop te kennen”, stelde SP-coryfee Veerle Slegers.
Joop Visser werd onder de naam Jaap Fischer in de jaren 60 bekend als singer-songwriter. In 1976 maakte hij een nieuwe start onder zijn eigen naam. Sinds september 2005 vertolkt hij zijn liedjes samen met Jessica van Noord onder de naam Joop & Jessica.
Soms komen we op de meest vreemdsoortige locaties. Dit keer in Wormerveer. Nou is daar niks raars aan maar wel dat wij dus in een meubelzaak hebben opgetreden. "Op de meubelboulevard, ontmoeten zij elkaar.."
Nu heeft Joop een geschiedenis met de mensen van deze zaak en hier 20 jaar geleden ook opgetreden in een ballen- stoel gezeten. Dit keer zaten we er dus met z'n tweetjes op hele mooie stoelen en kregen nog een mooi kussentje mee en iedereen was zeer tevree.


Tussen Kerst en Oud en Nieuw is het een waar gekkenhuis in Haarlem vanwege het Glazen Huis.En ook daar treden J&J op, dit keer zeer bescheiden tijdens de Brakke Uren waarin geen hond zich op straat begeeft, allemaal brak, buiten in de striemende kou op de Groenmarkt op maandagochtend vroeg. Ja, geen prime time dus maar evengoed een zinvolle onderneming. We zongen vier nummers voor voornamelijk eigen aanhang waaronder mijn neefje Sjaak die zwaar onder de indruk was van het rookkanon.



We doen een vrolijke meezinger:
 "In Haarlem staat een huis..in Haarlem staat een huis, in Haarlem staat een huis jaja, van je tjingela, tjingela, hopsasa, in Haarlem staat een huis, in Haarlem staat een huis.
En dat huis dat is van glas....
En het is een gekkenhuis..
En wij komen op de buis...
En de gekken blijven thuis..
In Haarlem staat een huis.."


Het leuke van het einde van het jaar is dat wij dan ook ons kerstrepertoire kunnen zingen en een speciaal lied dat we op Youtube hebben gezet met een prijsvraag: Wie wint de Gouden Pinokkio!

Zo zingen wij het refrein:
"Aan het einde van het jaar kiezen wij met elkaar , de grootste, de grootste
Aan het einde van het jaar, kiezen wij met elkaar, de grootste leugenaar."


Winnaar van dit jaar na het tellen van de stemmen is geworden: Koning Willem Alexander met de leugen:
'Een speedboot van 8 ton verandert het aanzien van het koningschap niet."

In de eerste week van januari togen wij met de trein naar het Noorden. Mooie opgetogen stationshal van Groningen. Deck the hall!


Wel verkeerd uitgecheckt. Dat is ook een leermomentje. We zouden daar gaan spelen voor de vereniging van ondernemers van Appingedam. En dat hebben wij mooi voor elkaar gekregen, zonder versterking in een onmogelijke zaal, ze luisterden allemaal en we kregen weinig lovende woorden, want dat zijn ze daar, van weinig woorden: " Het net veelt"
(ik heb me niet verveeld).






Eind januari kwamen er drie optredens in een week. Net in die week werd ik ziek maar tussen het slapen door heb ik het wel gered. Een geweldig leuke avond , een top-avond kun je wel zeggen!, hebben wij beleefd in ons eigen dorp in cafe Stempels. Er ontstond een sfeervolle samenwerking met het Ampzinggenootschap ..



dat altijd in is voor feestjes en jongensachtig gedrag. Ik hou daar van. En dat we toen ook nog eens een prijs mochten krijgen, de 'Stalen Moer' , als waardering voor het goede werk van Joop , zijn fantastische teksten en de onvolprezen uitvoering daarvan door ons beiden dus met geraffineerd gitaarspel, deed de feestvreugde alleen maar toenemen en ik vergat terstond dat ik moest hoesten en griepen.
Ik was alleen maar blij. En na afloop werden we geïnterviewd door RTVNH voor het startschot dat we vandaag gelost hebben namelijk voor:
Schrijf het beste liedje voor bij de afwasmachine!

 En er zijn al een aantal leuke inzendingen! U heeft tot 1 september de tijd om mee te doen.
(zie video, duurt 2 min.)
http://www.rtvnh.nl/nieuws/158742/joop-en-jessica-organiseren-zlf-liedjeswedstrijd-na-hollands-got-talent-fiasco-video

'Nu treden we nooit meer in Haarlem op", zegt Joop. "Beter dan dit wordt het niet."

Ik vind het ook.

Afgelopen weekend nog twee optredens gedaan. Een in Zandvoort aan Zee in een strandtent met adembenemend uitzicht, mooi weer, blije ons bekende mensen en dat doet goed.  Wij zeggen: Tel uw zegeningen een voor een!
De volgende dag naar Rrrrrotterrrdam met veel stress in de Feyenoordfiles terecht gekomen  (gewonnen van ADO) maar ook dat liep goed af.  Geen woorden maar daden. We kwamen in een bungalow terecht met mensen die aan cultuur doen met wijn en hapjes. Dat is het wel helemaal hoor! Je kunt ook 'cultuurbemiddelaar'-is u tuin al winterklaar mevrouw..? worden tegenwoordig en dan regel je dit soort feestjes. Heb u zelluf al koffie gehad?
Leuk!



voor U betere Partij, kies voor Jullie en Wij!!

www.joopvisser.nl
jessikameel@gmail.com

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten